Egyes rövid tenyészidejű fűszereket és zöldségeket még a nyár folyamán is vetheted, így mindig friss ízek kerülhetnek az asztalodra.
Tépősaláta
Finom zöld vagy barnás árnyalatú fodros levelei nagyon jól mutatnak a nyári salátákban. Mindig csak annyit kell leszedned, amennyit frissen megesztek. Így közvetlenül a kertből érkeznek a vitaminok és az ásványi anyagok az ételeidbe.
Pár nap alatt kikelnek a salátamagvak
fotó: Banga Szilvia
Borágó
Levelei és virágai is ehetőek. Főként gyümölcssalátákban mutatnak jól a kék virágok, vagy jégkockába fagyasztva italokat is díszíthetsz velük. A leveleket salátákba, gyümölcssalátákba keverheted bele. Igazán egyedi ízeket hozhatsz létre a borágólevelekkel.
A kék borágó virág
forrás: www.germination.us
Zöldbab
A sárga hüvelyű babot még júliusban is elvetheted, hogy még nyár végén is legyen mit a babfőzelékbe aprítani.
Hónapos retek
Az egyik legfinomabb, roppanós kora tavaszi zöldséget, egész nyáron vetheted, így mindig lesz friss, piros retek a nyári salátáidhoz.
forrás: www.farmfreshseeds.com
Zsázsa
A zsázsát nemcsak a csíráztatótáladba vetheted el, hanem a kertedbe is, de ügyelj rá, hogy a tűző nap ne érje és mindig kapjon elegendő vizet.
forrás: www.vhbherbs.co.uk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése