Oldalak

2014. március 21., péntek

Sült csicseriborsók

Köret vagy főétel, ezt ti döntsétek el. Tavaly ilyenkor fedeztem fel egy sült csicseriborsó receptet az egyik gasztroblogon, amit azóta többször kipróbáltam, mindig más-más fűszerek kombinációjával. Egy kisebb csomag csicseriborsó, a 250 grammos kiszerelés két embernek elegendő, ha főételnek fogyasztjátok. Elsőre kicsit soknak tűnhet majd ez a mennyiség, de annyira eteti magát, hogy el fog fogyni.

Alap hozzávalók: csicseriborsó, víz (amiben majd megfőzzük), babérlevél, só, ételízesítő (valamilyen vega mix).
Fűszer hozzávalók 1. változat: mustár, piros paprikakrém, 2-3 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt köménymag, olaj.
Fűszer hozzávalók 2. változat: mustár, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt kömény, koriander, olaj.
Fűszer hozzávalók 3. változat: mustár, piros fűszerpaprika, majoránna, őrölt kömény, olaj.

A csicseriborsót 1 éjszakára áztasd be, másnap öntsd le róla az áztatóvizet (van aki ebben főzi meg, én új vízben szoktam) és friss vízben főzd meg, ez elég hosszú időt vesz igénybe, d ne főzd nagyon puhára, mert még meg fogjuk sütni. A főzővízbe tedd bele a babérlevelet, a sót és az ételízesítőt. Az ételízesítő elhagyható. Amíg fő a csicseri, addig elkészítheted a szószt, ez abból áll, hogy a fűszer hozzávalókat egy tálban elkevered.

A megfőtt csicserit keverd össze a szósszal, majd terítsd szét egy tepsiben vagy sütőtálban. Ha akarod sütőpapírt is tehetsz alá. A sütési idő 30-40 perc, ez attól függ mennyire szeretnéd ropogósra, keményebbre. Tálaláskor friss salátákat, natúr vagy sajtos pirítós kenyér szeleteket, sült burgonyát adhatsz hozzá.

Friss csicseriborsó
forrás: www.en.wikipedia.org

Száraz csicseriborsó, az alapanyag
forrás: www.feastasia.com

Natúr, megfőtt csicseriborsó
forrás: www.rindymae.blogspot.com

Fűszeres, sült csicseriborsó
forrás: www.cookingwithanne.com

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése