A mai termékajánlóban a
csíráztatható magvak mutatkoznak be. Erre célra külön
termesztik a vetőmagvakat, a kerti zöldségmagvak csíráztatásra
nem alkalmasak, mert egy részük vegyszerekkel kezelt. Ha
csíranövényeket szeretnél enni, csak speciálisan, csíráztatásra
alkalmas magvakat vásárolj.
Csíráztatható magvak listája
gabonafélék: árpa, búza, ősbúza,
tönköly, zab
hüvelyesek: adzuki bab, csicseriborsó,
görögszéna, lóhere, lucerna, mungóbab, szójabab, vörös
lóhere, zöldborsó
egyéb: bazsalikom, brokkoli,
fehérrépa, fokhagyma, mustár, napraforgó, póréhagyma, repce,
retek, ruccola, vöröshagyma, vöröskáposzta, zsázsa
Miért jók a csírák?
Könnyen emészthető, magas tápértékű,
élő ételek és nagy hatékonysággal szívódnak fel a
bélrendszerünkből. Sok-sok vitaminnal, ásványi anyaggal és
antioxidánsokkal ajándékozzák meg a szervezetünket. A csírázás
folyamatában a legmagasabb a növények enzimtartalma, ezek a
létfontosságú fehérjék számunkra is egészségesek.
Miben csíráztass?
Kapható speciális csíráztató tál,
műanyagból, agyagból, vagy üvegből készült. Nagyobb méretű
befőttes üvegekből te is készíthetsz házilag csíráztató
edényt. A csíráztató edényekről és a csíráztatás
folyamatáról, egy későbbi írásomban lesz szó.
Nálunk is többféle csíráztatható
mag kapható, de ha valamelyiket éppen nem találod meg a
boltunkban, rövid időn belül beszerezzük neked, hogy ne maradj
kora tavaszi vitaminok nélkül. Március a tavaszi méregtelenítő
kúrákról fog szólni, ehhez a csíráztatott növények
tökéletesen megfelelő táplálékok.
fotók: Banga Szilvia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése