Egy kedves barátnőm osztotta meg velem ezt a receptet (a sütit sajnos még nem).
5 dkg zablisztet és 5 dkg tökmaglisztet keverj össze 10 dkg puha vajjal, majd adj hozzá 10 dkg reszelt parmezán sajtot, 2 egész tojást, sót, borsot és 10 dkg mag mixet (napraforgó, tökmag, pisztácia, kesudió, dió, szezámmag, lenmag, mák stb...).
A zabliszt lazítja a tésztát, a tökmagliszt pedig finom ízt ad neki, kihangsúlyozza a magvak ízét. Magkeveréket készen is vásárolhatsz, vagy csupa olyat válogass össze, amik a kedvenceid, itt rengeteg kísérletezésre ad neked lehetőséget ez a recept.
Ha jól összegyúrtad a hozzávalókat, csomagold fóliába és 1 órán át hagyd a hűtőben pihenni. Ha már eleget pihent a süti is meg te is, akkor lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki, kb. 1 cm vastagságúra és a kedvenc süti formáiddal szaggasd ki a formákat. Előmelegített sütőben süsd meg, 180
°C-on, 15-18 perc alatt kész is van ez a remek sós rágcsálnivaló. A tepsit sütőpapírral béleld ki.
fotó: Kákonyi Ildikó
Mag mix
forrás: www.learntocookbadgergirl.com
Jó étvágyat!
Zabliszt, tökmagliszt, magvak lelőhelye a Campona egészségboltban, a Terra Herba-nál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése