A szerdai bejegyzésben említettem ezt a különleges pástétomot, most
leírom a receptjét. Alapja a mogyoró (a bokron vagy fán termő, nem a földimogyoró), amit szezámmal és zsályával ízesítünk. Még nem készítettem el, mert még csak most fedeztem fel a receptet, de hamarosan vendégváró falatkák lesznek belőle.
forrás: www.makemealsmama.wordpress.com
15 dkg mogyorót és 5 dkg szezámmagot piríts meg a sütőben 180 °C-on, 5-10 percig, két külön tepsiben. Ha serpenyőben szoktad pirítani a magvakat, akkor abban is csinálhatod, a tűzhelyen. A mogyoróról pirítás után szedd le a héjat. Őröld egybe a mogyorót és a szezámot, zsemlemorzsa finomságúra, de egy részét hagyhatod durvábbnak is.
forrás: www.brilliantbotany.com
Egy nagy tálban
keverj össze 23 dkg krémsajtot, 2 gerezd összezúzott
fokhagymával, 3 késhegynyi sóval és borssal, 1 evőkanál
felaprított friss zsályával és 2 evőkanál olívaolajjal. Add
hozzá az őrölt magvakat, és jól keverd össze. Önts hozzá
annyi tejet (kb. 4 evőkanállal), hogy kissé átnedvesítse. Hűtsd
be, majd finom kenyérrel vagy pirítóssal tálald. Díszítheted
zsályalevéllel és egész mogyoróval.
Recept forrása: Lesley Bremness, Füveskönyv
Bevásárló
lista
mogyoró
szezámmag
krémsajt
fokhagyma
zsálya
olívaolaj
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése