A hideg téli napokon nagyon jók a
melegítő hatású élelmiszerek. Ezek egyike a gyömbér is
(Zingiber officinalis), amiből ez az ízletes tea készül.
A gyömbért leginkább szárított,
őrölt fűszer formájában ismerjük a mézeskalácsban vagy a
gyömbéres kekszben. Kevésbé fogyasztott termék a kandírozott
gyömbér, pedig egy-egy zsíros-olajos vasárnapi ebéd után
elrágcsálva megkönnyíti az emésztést, sőt a náthás
időszakban véd a fertőzésektől, ha minden nap elrágcsálsz egy
kis gyömbérdarabot. Frissen már jóval erősebb íze, de a
mézes-citromos gyömbér teához ezt fogjuk használni.
Vegyél egy darabka gyömbérgyökeret
a kedvenc zöldségesednél, otthon hámozz meg belőle egy kis
darabot és reszeld le, kis lyukú sajtreszelővel. Ezt a gyömbér
reszeléket forrázd le a vízforralóban vagy a tűzhelyen
felforralt vízzel, kb. egy-két percig hagyd ázni, majd szűrd le.
Mézzel és citrommal ízesítsd és még melegen fogyaszd el. A
legjobb kortyonként meginni.
kép forrása: www.ohmyveggies.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése