Ez az ízletes saláta tökéletesen
beilleszthető a fogyókúrás étrendbe. Jó tipp az almaecet és a
csíranövények felhasználásához.
A saláta elkészítése
50 gramm héj nélküli tökmagot
piríts meg zsiradék nélkül egy serpenyőben. 125 gramm vegyes
csírát forrásban lévő vízben főzz meg egy kicsit, majd hideg
vízzel öblítsd le. A vegyes csíra állhat lencse, mungóbab és
csicseriborsó keverékéből.
A galambbegysalátát (150 gramm)
rendezd el egy nagyobb, laposabb tálon, az almákat (3 db) vágd fel
vékonyabb gerezdekre és tedd rá a salátára. Ezután szórd rá a
csírákat, a vegyeset és a mungóbabot (80 gramm). Végül szórd
meg a tökmaggal.
fotó: Banga Szilvia
Mungóbab csíra
forrás: www.glogster.com
Az öntet elkészítése
2-3 evőkanál almaecetet ízesíts
sóval és borssal. Keverj hozzá 3 evőkanál tökmagolajat és 1
evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajat. Ezzel az öntettel
locsold meg a salátát.
A recept forrása: Olajok és ecetek kislexikona.
Galambbegysaláta
forrás: www.sr.wikipedia.org
Bevásárló lista
vegyes csíra
alma
galambbegysaláta
napraforgóolaj
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése