2014. február 5., szerda

Maria Treben

Az első, elméleti gyógyfüves ismereteimet Maria Treben írásaiból szereztem, amit aztán a gyakorlatban ki is próbálgattam, a megelőzést éppúgy, mint a gyógynövény kúrákat egy-egy betegségem alkalmával.

Ki is volt ő?
Egy természetszerető osztrák botanikus és írónő. Már gyermekkorában megismerkedett az erdő-mező növényeivel, mikor az iskolai szünidőket egy erdész családnál töltötte. Felnőttként, anyai és háziasszonyi teendői mellett, idejét a fitoterápiának, a gyógynövények tanulmányozásának szentelte. Tudását első könyvében foglalta össze, ami 1980-ban jelent meg, Egészség Isten patikájából címmel.

kép: www.healthbanquet.com

Gyógyfüvei
Acsalapu, apróbojtorján, cickafark, csalán, diófa, aranyvessző, fehér fagyöngy, fekete nadálytő, gyermekláncfű, kakukkfű, kamilla, kálmos, kisvirágú füzike, korpafű, körömvirág, közönséges galaj, kukorica, lándzsás útifű, madársóska, martilapu, medvehagyma, mezei zsurló, orbáncfű, palástfű, papsajtmályva, pásztortáska, sárga árvacsalán, tavaszi kankalin, veronika, vérehulló fecskefű, zsálya. Belőlük összeállíthatod a házipatikádat is.

Az általa használt gyógynövények mind könnyen beszerezhetőek, ha valamelyikre szükséged van, vagy szeretnél róla többet megtudni, nézz be a Egészségboltunkba. Illatos, finom gyógyfüvek széles választékával várunk. Sok gyógynövény élvezeti teaként is fogyasztható, nem kell feltétlenül betegnek lenned, hogy megismerd a hatásaikat. Előző írásaimban is bemutattam már két ilyen növényt a gyömbért és a nálunk is honos kakukkfüvet. Ide sorolhatjuk még, a citromfüvet, a hársat, a bodzavirágot, a mentákat, a macskamentát stb... Ha rendszeresen fogyasztasz gyógyteákat, előfordulhat, hogy nem fogsz megbetegedni, egy-egy náthás vagy hasmenéses időszak alkalmával, vagy könnyebben felépülsz a betegségeidből.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése