2014. március 29., szombat

Bauer 100 %-os gránátalmalé

A mai ajánlóban egy ízletes, egészséges italt szeretnék bemutatni, a Bauer 100 %-os gránátalmalevet.

Röviden a gránátalmáról
A gránátalma tudományos neve, Punica granatum.gránátalmafélék (Punicaceae) családjába tartozó lombhullató cserje, nálunk is áttelel. A napos fekvésű, meleg helyeken érzi jól magát. A gránátalma az egyik legrégebbi kultúrnövényünk, az ókori egyiptomi ábrákon is megfigyelhető, abban az időben terméséből bort készítettek, ami a szerelem itala volt. Termése 6-12 cm átmérőjű, gömbölyded, sokmagvú álbogyó, ezt az alábbi képen láthatod. A magvakat körülölelő kocsonyás gyümölcshúst fogyasztjuk.


Gyógyhatásai
A gránátalmalé láz és megfázás ellen is javasolt szer. Magas flavonoid tartalma van. Gyulladáscsökkentő, a szívet és az érrendszert támogatja. Részt vesz a sejtek és a szövetek épségének és rugalmasságának megőrzésében, az oxidációs eredetű öregedési folyamatok lassításában. Érdemes mindennap innod egy pohár gránátalma levet. Gyerekek is szívesen fogyasztják. Az íze kellemesen fanyar, enyhén gyümölcsös, kesernyés utóízzel.


A Bauer gránátalmalé koncentrátumból készített gyümölcslé. Tartósítószert és színezéket nem tartalmaz. Felbontás után, hűtőben 3-4 napig eltartható, de ennyi időt alatt azt hiszem bőven elfogy, mert nagyon finom.


 Virágzó gránátalma bokor
fotók: Banga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése