2014. április 19., szombat

Apiterápiás termékeink

Az apiterápia a méhészeti termékek gyógyító célra való felhasználását jelenti. Ha szívesen hívsz segítségül a gyógynövényeken kívül más természetes anyagokat a gyógyulásodhoz, akkor ezek a termékek neked valók. 

Bombus - poszméh 
fotó: Banga Szilvia

Apis - méh
forrás: www.hu.wikipedia.org

Egészségboltunkban és a shopban is megtalálhatod nálunk a propoliszt, a méhpempő tartalmú étrend-kiegészítőket és a szárított, vegyes virágport. 

A propoliszról
A propolisz a gyantás fák rügyeiről származik. A kaptárban tömítő és fertőtlenítő funkciója van. Viaszok, gyanták és balzsamok alkotják. Alkoholos kivonatként és tablettaként hozzák forgalomba. Enyhe fertőzések következtében fellépő felső légúti megbetegedések megelőzésére, illetve enyhítésére, húgyúti és gyomor-bélrendszerben fellépő gyulladások kiegészítő kezelésére, valamint a szervezet védekezőképességének erősítésére. Fogínygyulladás és szálnyálkahártya gyulladás esetén ecsetelésre használható, naponta többször ecsetelj vele. Megszínezheti a fogaidat, ezért óvatosan használd. A tinktúrát szemölcsök, tyúkszemek kezelésére is használhatod.




A méhpempőről
A méhpempő a méhkirálynő fejlődését szolgáló különleges összetételű táplálék. Kikelése után a királynő csak ezt fogyasztja. A méhpempő a méhek garatmirigy-váladéka és a méhek táplálására szolgál. Antioxidáns hatású, védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól. Sok benne a B-vitamin és az acetilkolin. A B-vitamin az idegrendszer megfelelő működéséhez fontos. Az immunrendszert is erősíti, és rendszeres fogyasztása jót tesz a bőrödnek és a hajad egészségének is. 
Nálunk kapszula formájában kapható, egyéb értékes anyagokkal kiegészítve.



A virágporról
A mézet és a virágport a tökéletes táplálékok közé sorolják, mert minden megtalálható bennük, amire a szervezetünknek szüksége van. Erősíti az immunrendszert és szellemi frissességet biztosít. A virágpor íze enyhén csípős, mézbe keverve is fogyasztható. Magas az aminosav és az ásványi anyag tartalma. Triptofánt (ez is egy aminosav) tartalmaz, ami a hajhullásra kiváló gyógyír. Általában vegyes virágport árusítanak. Nyersen és szárított formában is fogyasztható. 

fotók: Banga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése