2014. február 18., kedd

Útifűmaghéj, ha szorult a helyzet

Közeledik a tavasz és vele együtt a béltisztító, méregtelenítő kúrák ideje. Ehhez az útifűmaghéjat is segítségül hívhatod, ez akkor is kiváló szer, ha a székrekedésedet nem gyógyszeres úton szeretnéd megszüntetni. Az útifűmaghéjat a kereklevelű útifűből (Plantago ovata) készítik. Az érett magvak héját megőrlik és gyógyhatású készítményként hozzák forgalomba. Maghéjának jellemző tulajdonsága, hogy nagyméretű, vékony falú sejtjei nagy mennyiségű víz tárolására alkalmasak, ez a növény életében a csírázás folyamatában kap szerepet. Az emberek életében pedig a bélben fejti ki gyógyító hatását. A nagy nyálkatartalmú sejtek folyadék hatására megduzzadnak, és fokozzák a bélperisztaltikát, a mérgező anyagokat megkötik, illetve védő nyálkaréteget képeznek a belekben. A nyálka az emberi szervezetben nem szívódik fel.

Alkalmazása
Az őrleményből 1 evőkanálnyi mennyiséget jól keverj el 2 dl vízben, teában vagy gyümölcslében és gyorsan idd meg. Majd a nap folyamán nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyassz, a legjobb ha legalább 2 liter szénsavmentes vizet megiszol.

forrás: www.en.wikipedia.org

forrás: www.de.wikipedia.org

Arra ügyelj, hogy egyéb hashajtókkal, vagy hashajtó hatású gyógynövényekkel, pl: szenna, ne szedd együtt. Akkor sem szabad ha valamilyen bélgyulladásos betegségben szenvedsz vagy ismeretlen eredetű alhasi görcseid vannak. Ez esetekben feltétlenül fordulj orvoshoz. Ha szedsz valamilyen gyógyszert, akkor azok beszedése után legalább egy órának el kell telnie, mielőtt beveszed az útifű koktélodat.


Sok sikert és kitartást a méregtelenítő kúrákhoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése