2014. április 15., kedd

Herpesz ellen gyógynövényekkel

Citromfű tea belsőleg és külsőleg

A citromfűben sok tannin található, ennek köszönheti vírusölő hatását. A citromfűből főzz erősebb teát, ha mentafélékkel kevered még jobb lesz a hatás. A teát kortyolgasd el, a kiázott növényt pedig pakolásként tedd a herpeszedre. A citromfűnek nyugtató hatása is van, ezért ne akkor idd amikor koncentrálnod kell valamilyen feladatra vagy hosszabb autóútra mész és te vagy a sofőr, esetleg veszélyes gépeken dolgozol.

Aloe pakolás
Ha van otthon egy cserép Aloe vera növényed, akkor egy darabka levelet hámozz meg belőle és tedd a herpeszedre. Ezt a gyógymódot lehetőleg még a hólyagocskák megjelenése előtt alkalmazd.

Herpeszölő teakeverék
Izsóp, citromfű, szurokfű, zsálya, gyíkfű, kakukkfű.
Elkészítése: tölts meg egy lábast félig vízzel, és forrald fel, majd tegyél bele annyi citromfüvet, hogy a lábas háromnegyedéig megteljen. Ezután adj hozzá 2 rész szurokfüvet és gyíkfüvet, majd egy-egy rész izsópot, zsályát, kakukkfüvet. 20 percig hagyd állni, édesítheted, majd kortyonként iszogasd meg a nap folyamán. 
forrás: Dr. James A. Duke. Gyógynövénypatika.

Kasvirág tea vagy tinktúra
A kasvirág immunerősítő, segít legyőzni a vírusfertőzést. Megelőzésképpen fogyassz napi 2 csésze teát vagy 20 csepp tinktúrát vízben hígítva. Ha már kijött a herpeszed napi 3 x 20 csepp tinktúra a hatásos mennyiség. 

Orbáncfű pakolás
Főzz orbáncfűből erősebb teát, és ha kihűlt, ezzel ecseteld be a herpeszedet. Az orbáncfűben található hipericinnek vírusölő hatása van. 

Illóolajok
Citrom és gólyaorr keveréke vagy eukaliptusz és bergamott keveréke segíthetnek, ha már kialakult a herpesz. Csak külsőleg használd az illóolajokat, közvetlenül az érintett felületre. Ha a citrusfélékre allergiás vagy kerüld el ezt a gyógymódot. 

A legjobb, ha ezek közül több módszert kombinálsz (immunerősítés és tüneti kezelés) és még a herpesz kialakulásának lelki hátterét is tanulmányozod, mert lehet, hogy örökre elbúcsúzhatsz a herpesz fertőzéstől, ha minden oldalról megpróbálod orvosolni a problémát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése