2014. augusztus 8., péntek

Alternatív muffin

Ez a recept egy átszerkesztett citromos muffinból született meg a konyhámban. 

Mérj ki 30 dkg lisztet a kedvenceidből én fele-fele arányban használom a klasszikus búzalisztet és a zabpehelylisztet. Keverj a liszthez sütőport (az adott sütőpor csomagolásán láthatod, hogy 30 dkg liszthez mennyi kell) fahéjat, szárított vagy friss reszelt citromhéjat, 1 zacskó vaníliás cukrot (nem vanilin cukrot) és 12 dkg nádcukrot. A nádcukor lehet kristálycukor is és porcukor is. Vagy használd a kedvenc édesítőszeredet.
Egy másik tálban keverj össze 2 egész tojást és 1 pohár natúr joghurtot 2-3 evőkanál tejjel. Ezt öntsd hozzá a lisztes keverékhez, keverd össze és töltsd bele kis tortácska formákba. 



Ha megsült borítsd ki a tortácskákat a formából és a tetejükre (ahol a perem van) öntsd rá a csokimázat. A csokimázhoz: olvassz fel két klasszikus kisméretű sportszeletet 2 teáskanál nádcukorral (kristálycukor ebben az esetben jobb, mint a porcukor), egy korty tejjel és 5 dkg vajjal. A tetejét színes szórócukorkákkal is díszítheted. 



fotók: Banga Szilvia

Bevásárló lista
liszt
sütőpor
fűszerek
nádcukor
tojás
joghurt
tej

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése