2014. május 25., vasárnap

Búzafű móka gyerekekkel

Búzát nemcsak Luca napkor érdemes csíráztatnod, hanem az év bármelyik napján, mert igazi gyerekmóka, és a kicsírázó búzamag és a búzafű is egészséges táplálék, gyereknek, felnőttnek és még a házi kedvenceidnek is. 

A csíráztatáshoz a tálat, a földet és a búzamagot is beszerezheted nálunk. Bármilyen gabonát csíráztathatsz ebben a tálban és ezzel a módszerrel. Búzát, tönkölyt, árpát és zabot. 

A csíráztatás menete
Ha a kicsírázott magvakat szeretnétek elfogyasztani, akkor csak vízben csíráztassatok, ne használjatok földet. Ha búzafüvet szeretnétek, akkor a csíráztató tálba 1-2 cm vastagon tegyél a csíráztató földből és erre szórd a magvakat, majd öntözd meg. Minden nap ellenőrizd, hogy nedves-e a föld. A búzafű 7-10 nap múlva fogyasztható, fűként is fogyaszthatod, vagy speciális búzafű préssel kifacsarhatod a levét.

búzamag csíráztatáshoz

 földkeverék csíráztatáshoz

 csíráztató tál gabonafélékhez
fotók: Banga Szilvia

A búzafűről és a csíráztatásról korábbi bejegyzésekben is olvashatsz: Dr. Steinberger zöldbúzafűlé koktél, A csíráztatható magvakról. A gabonák gyógyhatásairól a webshop blogjában találsz további információkat: A csíráztatható gabonákról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése