2014. május 7., szerda

Kiállításajánló

Ha érdekelnek a gyógyító ásványok, akkor ez a kiállításajánló neked szól. Ezen a hétvégén, május 10-11.-én újra ásványbörze és -kiállítás lesz. Most a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Újbudai Nemzetközi Ásványkiállítás és vásár
Budapest, 11. kerület Villányi út 29.-43.

forrás: www.hdwallsweb.com

Egy kis fogalomtár
Ásványok: természetes eredetű képződmények, melyeket meghatározott, állandó vegyi összetétel jellemez. Az ásványtársulások a kőzetek.
Ércek: olyan kőzetek, melyekben a fémek jelentősen feldúsultak.

Ametiszt
forrás: www.istikbal.com.tr

Aventurin
forrás: www.bodyactualized.org

Az ásványokat csiszolják marokköveket, talizmánköveket, gyöngyöket készítenek belőle. Ezek többféle méretben és formában kaphatóak. Gyógyító ékszereket is készíthetsz belőlük. A felületük lehet fazettált is, mint az alábbi képen látható ametiszt gyűrű. Féldrágaköveknek, ékköveknek is nevezik ezeket a csiszolt ásványokat. 

forrás: www.gdefon.com

A marokkövek mérete akkora, hogy kényelmesen elférnek a tenyerünkben, míg a talizmánkövek (lásd az alábbi fotón) ennél sokkal kisebbek. A splitterek a szabálytalan formájú apró csiszolt ásványdarabkák.

forrás: www.rgbstock.com

Minden csillagjegynek megfeleltetnek egy-egy ásványt. Egyes betegségek kezelésében pedig segítségül hívhatod némelyiküket. Erről majd bővebben is olvashatsz itt a blogon egy-egy cikkben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése