2014. június 13., péntek

Kakaósorozat 2. rész: Miből készítsünk forró csokit?

Nyár van, de egy-egy hűvösebb estén a kertben vagy a teraszon üldögélve jól jöhet egy csésze forró, édes vagy keserű csokoládé? Szerintem igen, fahéjjal, hogy még egy kicsit melegítsen.


forrás: www.ironandtwine.blogspot.com

Miből készíthetjük? 
Természetesen étcsokoládéból. A csokoládégyártás alapanyagai, a kakaómassza (kivéve fehér csokoládé), a kakaóvaj, a tejpor (csak a fehér- és a tejcsokiban) és a cukor. Ritkábban a kakaópor is. Az igazi, extra minőségű csokoládék nem tartalmaznak szójalecitint. A szójalecitint a kakaóvaj helyettesítésére szokták felhasználni. Az étcsokoládé 43 %-os kakaótartalomnál kezdődik. Minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb minőségű a csokoládé.


forrás: www.organicfitness.com

Egy finom recept
20 dkg keserű csokoládét törj darabokra, és vízfürdő fölött olvaszd meg. Melegíts fel 6 dl tejet, 3 dl tejszínnel és 1 rúd vaníliával. A meleg tejet öntsd lassan az olvasztott csokoládéhoz. Öntsd poharakba vagy bögrékbe, tetejükre tegyél tejszínhabot, szórd meg csokoládé reszelékkel, kakaótörettel, mályvacukorral, karamellel, színes cukorkákkal vagy fahéjjal.


forrás: www.deliciouslyyum.com

Csoki házilag
A legextrább ha magát a csokoládét is te készíted el. Ehhez bio minőségű kakaóporra, bio minőségű kakaóvajra (a legjobb a nyers kakaóvaj) és a kedvenc édesítőszeredre lesz szükség. keverhetsz bele fahéjat, gyömbért, vaníliát, kísérletezz bátran. A kakaóport helyettesítheted karobbal, de ez azért már nem igazi csokoládé lesz. A kakaóvajat és a kakaóport egyenlő mennyiségben keverd össze, az édesítőszer mennyiségét kísérletezd ki, kedved és ízlésed szerint. 


forrás: www.blog.childrensdayton.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése