2014. június 3., kedd

Szúnyogriasztó testápolók

Lassan, de közeledik a nyár. Egyre több szúnyog ébred. Ha kirándulni támad kedvetek, de nem szeretnétek tetőtől talpig beöltözni a rovarok miatt, akkor egy kellemes illatú házi készítésű testápolóval kellő távolságban tarthatjátok a repkedő vérszívókat a bőrötöktől.

forrás: www.tananyag.almasi.hu

Hogyan készítsd?
Egy alapolajba jól keverj el pár csepp illóolajat. Az illóolajat lassan adagold, cseppenként az alapolajhoz. Töltsd egy szórófejes üvegbe (keverheted rögtön ebben is) és máris használhatod. Arra viszont ügyelned kell, hogy olyan illóolajat ne használj, ami túlzott fototoxikus reakciót válthat ki, vagyis ami napfény hatására a bőrödön piros kiütéseket eredményezhet. Ilyen illóolaja van az összes citrusféléknek, főleg a bergamottnak. Az alapolajból 30-40 ml kell, ehhez adj hozzá 20 csepp illóolajat.

Rovarok ellen bevált illatkeverékek
-15 csepp levendula 5 csepp eukaliptusszal
-10 csepp rozmaring, 7 csepp fahéj és 3 csepp cédrus
-12 csepp citromfű, 6 csepp eukaliptusz és 2 csepp citronella

Alapolajok
Az alapolajok sem szagtalanok, így olyat válassz, amelyik a legjobban tetszik neked. Testápolásra, masszázsra a legalkalmasabbak: búzacsíraolaj, dióolaj, édes mandulaolaj, feketekömény-olaj, jojobaviasz, makadámiadió-olaj, ligetszépeolaj, mogyoróolaj (Corylus, nem a földimogyoró), olívaolaj, vadrózsaolaj, jojobaolaj.

forrás: www.crunchybetty.com

fotó: Banga Szilvia

Alapolajokat és illóolajokat is találsz üzletünkben és a shopban, várunk szeretettel!

Bevásárló lista a szúnyogriasztó házi kencéhez
illóolaj
alapolaj
szórófejes üveg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése