A legfinomabb antioxidáns a magas
kakaótartalmú csokoládé. A legalább 70 %-os kakaótartalmú
csokoládéból napi 4 dkg (majdnem fél tábla csoki) elfogyasztása
számos betegségtől megvéd minket és mindezek mellett még nem is
hizlal, mert kalóriatartalma nem nagyon magas (ellentétben a
tejcsokoládéval). A polifenolok mellett több száz olyan
vegyületet tartalmaz, melyek jó hatással vannak az egészségünkre.
Sok hisztamint, szerotonint, triptofánt (aminosav), magnéziumot,
foszfort. A csokoládéevés javítja a memóriát és csökkenti a
krónikus fáradtság tüneteit is. A kakaóban található
alkaloidok, a teobromin és a koffein (kisebb mennyiségben van
jelen, mint a kávéban) vizelethajtó, értágító hatásúak,
fokozzák a szívizom tevékenységét, elernyesztik a tüdő és a
hörgök izmait. Már 1 kocka étcsokoládénak magasabb az
antioxidáns tartalma, mint egy csésze zöld teának és egy pohár
vörösbornak.
Táblás csoki választékunk
Boltunkban kapható 65 %-os
kakaótartalmú finom étcsokoládé, kékszőlőmag- és héj
őrleménnyel dúsítva. Így kicsit több benne az antioxidáns,
mint a klasszikus étcsokikban, hiszen a kékszőlőben sok
rezveratrol található, ami szintén egy antioxidáns vegyület.
Napi fél tábla és máris sokat tettünk az egészségünkért.
Kipróbálod?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése