2014. július 29., kedd

Ha egy kis nyugalomra vágysz

A nyugtató hatású gyógykészítményekben a citromfű (Melissa officinalis), a levendula (Lavandula angustifolia), a macskagyökér (Valeriana officinalis), a komló (Humulus lupulus) és a golgotavirág (Passiflora incarnata) kivonata található meg. Ezekből a gyógynövényekből a házipatikádban is tarthatsz teafüveket és adott esetben gyógyteákat készíthetsz belőlük.

forrás: www.edenproject.com

Ha egy zaklatott nap után nehezen jön álom a szemedre, akkor a macskagyökeret és a citromfüvet keverd össze. A macskagyökér csökkenti a feszültséget és a szorongást, de eléggé intenzív az "illata", ezért ha nem kedveled az erőteljesebb illatú teákat, akkor próbáld ki a komló-levendula vagy a komló-golgotavirág párosítást. A komló hatásos nyugtató, kivéve ha depressziós vagy, akkor ne ezt válaszd. 

Ezeket a teákat ha lehet melegen fogyaszd el, lefekvés előtt. Keverhetsz hozzájuk egy kis kamillát is, ami szintén elősegítheti a pihentető alvást. 

forrás: www.thedailytea.com

Egy csésze teához 1 teáskanál gyógyfű keveréket forrázz le. Elegendő az 1 perces áztatás. Ízesítve is fogyaszthatod, legjobb ha 1-2 kanál mézet keversz hozzá. A macskagyökeret 10-12 órán keresztül hideg vízben kell áztatnod, mielőtt teát készítesz belőle, hogy a hatóanyagai jól kioldódjanak. 

Esti gyógykeverék
Keverj össze 1-1 evőkanállal a levendulavirágból, a kamillából, a komlóból és a citromfűből, majd ebből a keverékből készítsd el az esti csésze teádat, a fent megadott módon. 

forrás: www.rr-magazine.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése