2014. július 11., péntek

Mogyorós zsályapástétom

A szerdai bejegyzésben említettem ezt a különleges pástétomot, most leírom a receptjét. Alapja a mogyoró (a bokron vagy fán termő, nem a földimogyoró), amit szezámmal és zsályával ízesítünk. Még nem készítettem el, mert még csak most fedeztem fel a receptet, de hamarosan vendégváró falatkák lesznek belőle. 

forrás: www.makemealsmama.wordpress.com

15 dkg mogyorót és 5 dkg szezámmagot piríts meg a sütőben 180 °C-on, 5-10 percig, két külön tepsiben. Ha serpenyőben szoktad pirítani a magvakat, akkor abban is csinálhatod, a tűzhelyen. A mogyoróról pirítás után szedd le a héjat. Őröld egybe a mogyorót és a szezámot, zsemlemorzsa finomságúra, de egy részét hagyhatod durvábbnak is. 

forrás: www.brilliantbotany.com

Egy nagy tálban keverj össze 23 dkg krémsajtot, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 késhegynyi sóval és borssal, 1 evőkanál felaprított friss zsályával és 2 evőkanál olívaolajjal. Add hozzá az őrölt magvakat, és jól keverd össze. Önts hozzá annyi tejet (kb. 4 evőkanállal), hogy kissé átnedvesítse. Hűtsd be, majd finom kenyérrel vagy pirítóssal tálald. Díszítheted zsályalevéllel és egész mogyoróval.
Recept forrása: Lesley Bremness, Füveskönyv

Bevásárló lista
mogyoró
szezámmag
krémsajt
fokhagyma
zsálya
olívaolaj

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése