2014. július 12., szombat

Encian - Tőzegáfonya tea

Egy finom teát szeretnék ma bemutatni a termékajánlóban. Nyáron jeges tea is készíthető belőle, nemcsak terápiás céllal ihatod, hanem élvezeti teaként is.

Encian - tőzegáfonya tea
A tea 100 % gyümölcs, nem tartalmaz egyéb összetevőket, színanyagot és aromát. Bónuszként 100 gramm nádcukor is a csomagolás része, de kipróbálhatod mézzel vagy juharsziruppal is.

fotó: Banga Szilvia

A tea a Vaccinium macrocarpon terméseiből készült. Ez a nagybogyós áfonya Észak-Amerikában honos, ott termesztik is. Frissen és aszalva is fogyasztható, emellett teát és kivonatából gyógyhatású készítményeket gyártanak. 

Gyógyhatásai: baktériumölő és antioxidáns hatása van. Rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert. Leggyakrabban húgyúti fertőzésekre és gyulladással járó betegségek kezelésére alkalmas. 

A tea elkészítése: 1 teáskanálnyi áfonyaport forrázz le 2 dl forró vízzel, és hagyd állni 5-10 percig.Leszűrnöd nem muszáj, mert az áfonyapor leülepszik, vagy akár el is fogyaszthatod. Édesítsd a kedvenc édesítőszereddel. Betegség esetén napi 2-4 csésze elfogyasztása javasolt. 

Nettó tömeg: 50 gramm áfonya + 100 gramm cukor
Származási hely: Kanada

Az áfonyákról továbbiakat még itt olvashatsz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése