2014. július 26., szombat

Termékajánló - Árnika bedörzsölő

A nyári termékeink közül szeretnék ma ajánlani egy árnika tartalmú bedörzsölőt. Ennek akkor veheted hasznát ha sokat túrázol vagy sportolsz és kissé megerőltetted az izmaidat. De csillapítja a rovarcsípések okozta viszketéseket is. 

A hegyi árnika egy sárga virágú fészkesvirágzatú növény. Vadon hegyvidékeken nő, kedveli a nedvesebb területeket. Tudományos elnevezése Arnica montana. Gyógynövényként gyökerét, leveleit és a virágzatot gyűjtik. Hatóanyagai: arnicin, arnicin-csersav, kékgyanta, illóolaj, inulin.

forrás: www.biopix.com

Az itt bemutatott termék az árnika alkoholos kivonata mentollal és kámforral. Tartalmaz még Abies sibirica (szibériai jegenyefenyő) olajat, ami szintén a fáradt, megerőltetett izmokat gyógyítja és Pinus mugo (törpefenyő) olajat, ami fokozza a vérkeringést és jótékonyan hat az ízületekre. Segíti sportolás előtt az izmok bemelegítését is. Gyorsan felszívódik, könnyű bedörzsölni a bőrbe.

Nem használhatod ha túlérzékeny vagy a fészkesvirágzatúakra, a mentolra vagy a kámforra. Kisgyermekek sem használhatják, ne alkalmazd borogatásként és sérült bőrfelületen.

Illóolaj összetevői: szibériai jegenyefenyő (oleum pini sibericum), törpefenyő (oleum pini pumilionis), kámfor (oleum camphoratum), zsálya (oleum salviae), limonene, linalool, citronellol.
Származási helye: Németország.
Kiszerelés: 100 ml

fotó: Banga Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése