2014. augusztus 5., kedd

Gyógyolaj a fáradt, visszeres lábaidnak

Ha szereted a természetes gyógymódok kínálta lehetőségeket, akkor olvasd el ezt a receptet, tetszeni fog. Könnyen elkészíthető illatos, gyógyító olaj ha sokat álltál vagy gyalogoltál és elfáradtak a lábaid, vagy ha visszereidet szeretnéd gyógyítani. Nincs mellékhatása, nyugodtan használhatod. Ha allergiás vagy a citrusfélékre akkor először végezz bőrpróbát. 

fotó: Banga Szilvia

Alapolajként 100 ml jojobaolajat használj, ehhez keverj hozzá 5 csepp ciprus, 10 csepp grapefruit, 5 csepp levendula és 5 csepp boróka illóolajat. Este, fürdés után ezzel az illatos olajjal ápold a fáradt lábaidat. Ha napközben is van lehetőséged pihenni, akkor akár napi kétszer is alkalmazhatod. 

ciprus
forrás: www.biolib.cz

A ciprusból (Cupressus sempervirens) kivont illóolaj erősíti a vénákat, a körömvirágkrémet vagy a vadgesztenye krémet is felturbózhatod vele. A garpefruit (Citrus x paradisi) héjából préselt olaj szintén jó hatással van a vénákra, és a narancsbőr ápolására is kiválóan alkalmas. A levendulavirágok (Lavandula angustifolia) illóolaja gyulladáscsökkentő hatású, lábfürdőként pedig csökkenti a lábad izzadását. A boróka (Juniperus communis) illóolaja vitalizál és frissít. 

Jó pihenést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése