Mézeskalács receptünk az ünnepekre
250
gramm meleg mézben oldj fel 10 dkg vajat vagy margarint. Adj a mézes
vajhoz 50 dkg lisztet, 10 dkg cukrot vagy a kedvenc édesítőszeredet,
1 egész tojást és 2 tojásnak a sárgáját és egy csapott
kávéskanál szódabikarbónát. Add hozzá az általad kedvelt
fűszereket. Mi a citromhéjat, fahéjat és egy pici szegfűszeget
használunk ízesítésként.
3-4 órát vagy akár egy éjszakán át hagyd pihenni, hűvös helyen. Nyújtsd ki majd szúrd ki a tésztából a formákat. Ha vastagabbra (fél cm) nyújtod mézes pogácsa is készülhet belőle. A pogácsák tetejét kend meg tejfölös tojássárgájával és díszítheted dióval vagy felezett mandulával.
f: Banga
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése