2014. február 14., péntek

Amarántgolyó

Ismeritek-e a pattogatott amarántot? És a belőle készíthető finomságokat? Ha még nem akkor ez a cikk nektek szól. Ha viszont a kedvenc csemegéiteket amarántból készítitek, akkor mi is szívesen elolvasnánk és kipróbálnánk, hozzászólásként meg is oszthatjátok velünk, a cikk végén. Andi kedvenc amarántból készült édessége az amarántgolyó. Elmondása szerint több receptből gyúrta össze ezt a finomságot.

1 zacskó mazsolát forrázz le vízzel és hagyd állni, majd pépesítsd botmixerrel. Ezt a mazsola pépet kell dúsítanod ízlésednek megfelelően darált háztartási keksszel, pattogatott amaránttal, fahéjjal, úgy hogy jól formázható legyen. Cukorra vagy más édesítőszerre nincs szükség, mert a mazsola adja meg az édes-mézes ízét. Hagyd egy kicsit a hűtőben pihenni, majd készíts gombócokat, mintha kókuszgolyókat formálnál. A kész golyókat forgasd bele a pattogatott amarántba, és már tálalhatod is. 

Magnéziumot és vasat pótolhatsz ezzel a csemegével a szervezetedben. 
Andi sajnos nem készített fotókat az amarántgolyók elkészítése közben, így ezt a két képet mások konyhájából vettük kölcsön, hogy lássátok milyen felhasználás előtt és milyen lesz finom golyóként a pattogatott amaránt. 

forrás: www.yumuniverse.com

forrás: www.thesparkledsidewalk.com


Jó étvágyat a hétvégére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése