2014. március 11., kedd

Gyógytea-keverékek hölgyeknek

Mai bejegyzésem a hölgyolvasóknak szól, két teakeverék receptje, könnyen beszerezhető gyógyfüvekből. Elsősorban a menstruációs görcsökre ajánlott ezeket a teákat fogyasztanod, de akkor is jó hatással vannak a testedre és a lelkedre ezek a gyógyteák, ha általában mindenféle kellemetlen tünet nélkül történik a menstruációd, nyugodtan megkóstolhatod e gyógyíreket. 

Először keress egy vagy két csodaszép fémdobozt vagy sötétebb árnyalatú, zárható, szélesebb szájú üveget, a kamrádban, ebben tárold majd a teakeverékeket. Kipróbálhatod mindkét receptet, hogy lásd neked melyik válik be jobban. Mindkettő ízletes, nem kell keserű italokat kortyolgatnod. 

Bevásárló lista az egyik keverékhez
20 g palástfű, 20 g cickafark, 20 g mezei zsurló, 20 g kakukkfűlevél, 20 g hibiszkuszvirág, 10 g levendula, 10 g fűzfakéreg, 10 g édeskömény, 10 g ánizstermés. 

Bevásárló lista a másik keverékhez
20 g palástfű, 20 g cickafarkfű, 20 g citromfű, 20 g édeskömény, ízlés szerint menta. 

A gyógyfüveket jól keverd össze, tedd bele a csodaszép dobozaidba és 1-2 nappal a menstruációd előtt kezdd el inni a belőlük készült teákat. 1 bögréhez 1 evőkanálnyi teafüvet forráz le vízzel és lefedve hagyd állni 1-2 percig. Naponta 1-2 bögre teát igyál meg. Akut esetben 2-4 bögrével is megihatsz egy nap, a tünetek enyhüléséig. 

forrás: www.tweworldplay.com

Mindkét teakeverék egyik fő alkotója a cickafarkfű, jó hatású mindenkinek a hormonrendszer egyensúlyához a néha elfogyasztott 1 csésze cickafarkfű tea. Maria Treben ezt így fogalmazza meg könyvében: "A cickafark olyan gyógynövény, amely nem hiányozhat az életünkből. Jóllehet sok súlyos betegség esetén a legjobb segítőnk, elsősorban mégis a nők számára fontos. Akár fiatal lányról van szó, aki rendszertelenül menstruál, akár idősebb asszonyról, aki a változás éveinek közepén tart, esetleg ezt az időszakot már át is lépte, nagyon fontos mindenkinek, fiatalnak és öregnek, hogy alkalmasint megigyon egy-egy csésze cickafarkfű-teát."

forrás: www.natural-lifestyle.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése