2014. március 14., péntek

Tavaszi saláta

Ezt a frissítő tavaszi salátát reggelire, ebédre és vacsorára is fogyaszthatod, de leginkább egy szép hétvégi délelőtt a kertben vagy a teraszon varázsol igazán hangulatos tavaszt. Vagdald cikkekre a piros héjú, hónapos retket, egy személyre hármat, négyet számolva. Karikázd fel az újhagymákat, zöldjével együtt, Tépkedj kisebb-nagyobb darabokra valamilyen zöldsalátát, a kedvenc fajtádból. Keverd össze ezeket a zöldségeket, legszebb a látvány ha egy nagy üvegtálba teszed. Húsz-harminc percre tedd a hűtőbe pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt piríts napraforgómagot és szórd a zöldségekre, keverj hozzá egy marékkal valamelyik éppen kedvedre való csírazöldségedből. Végül locsold meg olívaolajjal, és még egyszer keverd át. Pirítós kenyérrel tálald.

A hozzávalók
forrás: www.lattesandleggings.com

forrás: www.bbc.co.uk

forrás: www.mixedgreensblog.com

forrás: www.robinskey.com

forrás: www.csiramin.webnode.hu

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése