2014. április 2., szerda

Könyvajánló az illóolajok kedvelőinek

Az illóolajokról és az aromaterápiáról az egyik legjobb, magyar nyelven is megjelent könyvhöz szeretnék kedvet csinálni, annak aki még nem ismeri Ingeborg Stadelmann nevét. A szerző, az aromaterápiához fűződő tapasztalatait foglalta össze a Bevált aromakeverékeim. Illóolajokkal élni, szülni, meghalni című könyvében. Ő maga a munkájában és a magánéletében használja ezeket az olajokat, illatokat. Bábaként dolgozik, könyvében 25 év tapasztalatát gyűjtötte össze. 


Röviden ír az illatok világáról, és arról hogy ezek hogyan, milyen formában vonhatók ki a növényekből. Megismerkedhetünk az hidrolátumokkal, a hidegen préselt zsíros olajokkal, a macerátumokkal és az illóolajokkal. A könyv második felében saját bevált aromakeverékeiről és az illóolajok használatáról ír. Egy-egy illóolaj részletes bemutatásakor mindig ugyanazt a tematikát követi: illatprofil, tulajdonságok és hatások, tapasztalataim. Minden illathoz párosít egy pár szavas leírást, ami hűen tükrözi az adott illatot, ezekből egy kis ízelítő:

Angyalgyökér: "erősség a belső erőknek"
Benzoe sziám: "a bőr és a lélek bársonyba burkolása"
Bergamott: "gyere ki a sötétségből, és táncolj át a fénybe"
Cickafark: "magunkat éggel és földdel összekötni"
Citromfű: "világosság és higgadtság a nehéz időkben is"
Eukaliptusz: "szárnyakat ad a lélegzetnek"
Immortella: "belső áttekintés, külső változás"
Szantálfa: "gyengéd érzékiség"
Vaníliakivonat: "édes védettségbe burkolva"

Ha a mindennapjainkba beleillesztjük az illóolajokat, meglepően sok pozitív változáson fogunk átmenni. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki Ingeborg tanácsát, amit a könyve címében is megfogalmazott: Illóolajokkal élni, szülni, meghalni.

Citrom virága
Fotók: Banga Szilvia

Kellemes és gyógyító utazást kívánunk mindenkinek az illatok világában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése