2014. április 25., péntek

Macaccino por

Egy finom reggeli ital, kávé helyett. A Macaccino por három, ízletes összetevőből áll: maca porból, kókuszvirág cukorból és nyers kakaóból. Ha szeretnél valami igazán finomat reggelire, próbáld ki ezt. Vízzel és tejjel is elkészítheted, tejszínnel megbolondíthatod és ha nagyon édesszájú vagy plusz megédesítheted még valamelyik kedvenc édesítőszereddel. 

fotó: Banga Szilvia

Mi az a maca por?
A maca egy Peruban honos növény, perui zsázsának is nevezik. A keresztesvirágúak családjába tartozik, tudományos elnevezése Lepidium meyenii. Hazai elnevezései: maca-maca, maino, ayak chichira, willku. Az Andokban van a hazája, 4000 m feletti magasságban érzi a legjobban magát.
A maca por a növény gyöktörzsének őrleménye. Adaptogén hatású gyógynövény, azaz minden szervünkre pozitív hatással van. Kedvezően hat a vitalitásunkra, hormon háztartásunkra és az immunrendszerünkre. A frissítő, élénkítő hatása egész nap érezhető, ha reggelire fogyasztod a maca port. Csökkenti a krónikus fáradtságot is és a szellemi erőnlétedre is nagyon jó hatással van. 

Maca gyökér és por
forrás: www.sjwellnesscouncil.org

forrás: www.amazon.com

A kókuszvirág cukorról
Egy nagyon különleges ízű édesítőszer a kókuszpálma (Cocos nucifera) virágjainak nektárjából. Egy karakteres, lágy karamellás ízt fogsz érezni, amikor először találkozol vele. Bármihez ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos cukrot.

forrás: www.nourishingmeals.com

fotó: Banga Szilvia

Kakaó, a régi ismerős új ruhában
Ebben az összeállításban a kakaó teljesen önmagaként van jelen. A kakaóbabot összetörik, megőrlik és a macaccino összetevőjeként máris élvezheted áldásos hatásait. A kakaó antioxidáns hatású és jókedvre derít. Azt hiszem nem baj, ha jókedvűen, derűsen kezdjük a napot.

forrás: www.reneeloux.com

forrás: www.chocsthatrock.com

Szóval a kedvenc bögrédbe tegyél 1-2 teáskanálnyi macaccino port és ízlésed szerint önts hozzá forró vizet vagy tejet. 

Jó reggelt!

forrás: www.karlitka.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése