2014. április 23., szerda

Mandulaünnep a Balatonnál

Mai bejegyzésem egy programajánló a Balatonnál. A mandula körül forog a világ május 3.-án Csopakon. Mandulából készült süteményeket lehet kóstolni. Akinek kedve van sütögetni, be is nevezhet a megmérettetésre, aprósütemény és torta kategóriában.

fotó: Banga Szilvia

forrás: www.happyhomebaking.blogspot.com

A mandulát önmagában, őrölve, lisztként és olajként használhatjuk fel, nemcsak a gasztronómiában, hanem a szépségünk érdekében is bevethetjük. A mandulalisztről már egy korábbi blogbejegyzésben is olvashattál. A mandulaolaj halványsárga színű, hidegen sajtolt olaj. Masszázsolajként önmagában is alkalmazható, de jól keverhető más alapolajokkal és illóolajokkal is. Masszírozásra, testápolásra, babáknál, gyerekeknél és érzékenyebb bőrű egyéneknél is használhatod.

forrás: www.wadsam.com

forrás:www.hort.pudue.edu

forrás: www.kenerdel.wordpress.com

A verseny kiírása
Mandulát használni kötelező! Nevezni 2014. április 30-ig lehet az info@balatonriviera.hu elektronikus levélcímen. A versenyműveket 2014. május 3-án, szombaton 14:00 órától 14:50 óráig lehet leadni és regisztrálni a csopaki strandon.
A zsűri elnöke: Szamos Miklós cukrászmester.
A zsűri tagjai: Oroszlán Szonja (színművész), Ambrus Tibor (polgármester, Csopak), Semsei Sándor (elnök, Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület), Hebling Zsolt (polgármester, Alsóörs) és Éskovács Péter (Sütibank).
Eredményhirdetés és díjkiosztó: 16.30. Információ: 70/371-8501, 87/575-000. Rendező: We Love Balaton és Balaton Riviéra
A versenykiírás forrása: www.nyitottbalaton.hu

forrás: www.cookingclassy.com

forrrás: www.baking-joy.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése