2014. május 23., péntek

Fehér szedres-áfonyás árpakása

A zabkása után itt egy recept az árpapehely felhasználásához. Ez is a kásakedvelő gyerekek kedvence. 

Az árpapelyhet vízben, tejben vagy kókusztejben főzd meg. 2 marék árpapehelyhez adja annyi vizet, hogy ellepje, forrald fel, forrás után még 5-6 percig főzd, majd 10-15 percig hagyd állni, lefedve, hogy jól megpuhuljon. Add hozzá a gyümölcsöket, és tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat hozzá!

Bevásárló lista
árpapehely
friss vagy szárított fehér szeder
friss áfonya

Az árpa gyógyhatásai
Pozitívan hat a szívre és a keringési rendszerre. Ha rendszeresen fogyasztod, akkor jelentősen megnő a vitalitásod, az életerőd. Hűsítő hatású gabona, így nyáron érdemes fogyasztani. Jót tesz az emésztésednek is és segít a stressz leküzdésében is, egy fárasztó napon nagyon hatású egy tálka árpakása.

árpapehely
forrás: www.shop.honeyville.com

A fehér szeder a Morus alba, másik magyar nevén, a fehér eperfa termése. Nálunk is honos, lombhullató fa. Szárított terméseit megtalálod nálunk is az üzletben és a webshopban, további infókat a termékleírásban olvashatsz róla.

a friss termés
forrás: www.veganrose.wordpress.com

a szárított termés
forrás: www.grafikerler.net

A fekete áfonya, Vaccinium myrtillus, az erikafélékhez tartozó, kis termetű cserje. Savanyú talajú kertekben nálunk is megterem. Sötétkék gyümölcsei antioxidánsokban gazdagok, ízletesek.

forrás: www.floridahillnursery.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése