2014. május 31., szombat

Kókuszból készült termékeink

A mai termékajánlóban a kókuszból készült termékeinket szeretném bemutatni. A tegnapi bejegyzésben láthattad a kókusztejport és a kókuszcukrot, ma a kókuszliszt és a kókuszolajok kerülnek terítékre.

Kókuszliszt 500 gramm - Cookta
A kókuszliszt friss kókuszhúsból készül, melyet szárítanak és zsírtalanítanak, majd finomra őrölnek. Állaga hasonló a búzalisztéhez. 100 %-ban is felhasználhatod sütemények készítéséhez, vagy a hagyományos receptekben, a klasszikus búzaliszt 15-25 %-át helyettesítheted vele. Alacsony a szénhidráttartalma, rostban gazdag (38,5 %), ez más lisztekhez képest a legnagyobb rostarány. Az alacsony-szénhidrát diéta követőinek is ideális táplálék.

Kiszerelés: 500 gramm
Gyártó: Cookta


Kókuszolajok
A kókuszdió fehér belét megszárítják majd ebből sajtolják ki az olajat, ez az Oleum cocois. A kókuszpálma tudományos elnevezése Cocos nucifera, termése a kókuszdió.
A frissen sajtolt olaj, a szűz kókuszolaj, ez egy gyorsan avasodó, színtelen, kókusz illatú olaj. A hidegen sajtolt, szűrt kókuszolaj vagy kókuszzsír szintén színtelen, de már illatmentes és nincs kókuszíze. Jellemző rá, hogy 24ºC felett folyékony, az alatt vajszerű az állaga. Sütéshez, főzéshez és kozmetikai célokra egyaránt felhasználható. A paleolit táplálkozásban is felhasználható élelmiszerek közé tartozik. Üzletünkben kétféle kókuszolaj kapható.

Kókuszolaj 500 gramm - Herbavital
Több, mint 90 %-ban telítetlen zsírsavakból áll, laurinsav tartalma 43-49 %. Nagy az ellenállóképessége a hevítés közben fellépő égéssel szemben. Fogyasztása nem terheli meg a szervezetet, könnyen alakul energiává. Praktikus vödrös csomagolásban kapható.

Kiszerelés: 500 gramm
Gyártó: Herbavital
Származási hely: EU


Kókuszolaj 1 liter - Barco
A Barco márkájú kókuszolaj nem hidrogénezett, transzzsírsavat nem tartalmaz. Kitűnően használható sütéshez 198ºC-ig nem oxidálódik. Közel 50 % laurinsav tartalma miatt antibakteriális. Natúr és adalékmenets termék. Hűtést nem igényel. 
Energia tartalom 100 ml-ben: 3670 kJ / 875 kcal

Kiszerelés: 1 liter
Gyártó: Barco
Származási hely: Indonézia

fotók: Banga Szilvia

A kókuszpálmáról a webshop blogjában olvashatsz, "A kókuszpálmáról és a kókuszdióról" című cikkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése