2014. július 22., kedd

Nyugtató testápoló olaj

A mai házipatikában egy finom illatú testápoló olaj receptjét olvashatod. Ha a krémek és balzsamok helyett jobban kedveled az olajok bársonyosságát, akkor ezt neked ajánljuk. Alapolajként jojoba olajat válassz, 100 ml-hez adjuk meg az illóolajok mennyiségét.

forrás: www.flowerpedia.blogspot.com

2 csepp citromfű
1 csepp rózsa
7 csepp levendula
5 csepp teafa
3 csepp római kamilla

forrás: www.skingoodness.net

A citromfű nyugtat és ellazít. A rózsa olaja igen értékes és már 1 cseppje elegendő ebben a keverékben, hogy érezd a csodás hatásait. Nyugtató, fájdalomcsillapító és sejtmegújító hatású és felkelti az érzékiséget. A levendula szintén nyugtat és ellazít. Számomra az egyik legkellemesebb illat. A fejfájást is hatékonyan csillapítja, egy stresszesebb nap után ezért is jó ez a testápoló olaj. A teafa gyógyítja a kisebb bőrbetegségeket, idegerősítő. Jellegzetes illata van, ami kissé gyógyszerre emlékezetet, de ebben az illatkeverékben egyáltalán nem zavaró. A római kamilla szintén nyugtató hatásával járul hozzá ennek a keveréknek a hatékonyságához. 

Ha extra nyugalomra vágysz, akkor a testápolás előtt vegyél egy levendulás relaxáló fürdőt. Ezt illóolajból és szárított levendulavirágokból is elkészítheted. 

forrás: www.homemadewellbeing.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése