2014. március 21., péntek

Sült csicseriborsók

Köret vagy főétel, ezt ti döntsétek el. Tavaly ilyenkor fedeztem fel egy sült csicseriborsó receptet az egyik gasztroblogon, amit azóta többször kipróbáltam, mindig más-más fűszerek kombinációjával. Egy kisebb csomag csicseriborsó, a 250 grammos kiszerelés két embernek elegendő, ha főételnek fogyasztjátok. Elsőre kicsit soknak tűnhet majd ez a mennyiség, de annyira eteti magát, hogy el fog fogyni.

Alap hozzávalók: csicseriborsó, víz (amiben majd megfőzzük), babérlevél, só, ételízesítő (valamilyen vega mix).
Fűszer hozzávalók 1. változat: mustár, piros paprikakrém, 2-3 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt köménymag, olaj.
Fűszer hozzávalók 2. változat: mustár, 2 gerezd fokhagyma, majoránna, őrölt kömény, koriander, olaj.
Fűszer hozzávalók 3. változat: mustár, piros fűszerpaprika, majoránna, őrölt kömény, olaj.

A csicseriborsót 1 éjszakára áztasd be, másnap öntsd le róla az áztatóvizet (van aki ebben főzi meg, én új vízben szoktam) és friss vízben főzd meg, ez elég hosszú időt vesz igénybe, d ne főzd nagyon puhára, mert még meg fogjuk sütni. A főzővízbe tedd bele a babérlevelet, a sót és az ételízesítőt. Az ételízesítő elhagyható. Amíg fő a csicseri, addig elkészítheted a szószt, ez abból áll, hogy a fűszer hozzávalókat egy tálban elkevered.

A megfőtt csicserit keverd össze a szósszal, majd terítsd szét egy tepsiben vagy sütőtálban. Ha akarod sütőpapírt is tehetsz alá. A sütési idő 30-40 perc, ez attól függ mennyire szeretnéd ropogósra, keményebbre. Tálaláskor friss salátákat, natúr vagy sajtos pirítós kenyér szeleteket, sült burgonyát adhatsz hozzá.

Friss csicseriborsó
forrás: www.en.wikipedia.org

Száraz csicseriborsó, az alapanyag
forrás: www.feastasia.com

Natúr, megfőtt csicseriborsó
forrás: www.rindymae.blogspot.com

Fűszeres, sült csicseriborsó
forrás: www.cookingwithanne.com

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése