2014. augusztus 1., péntek

Almás csírasaláta

Ez az ízletes saláta tökéletesen beilleszthető a fogyókúrás étrendbe. Jó tipp az almaecet és a csíranövények felhasználásához.

A saláta elkészítése
50 gramm héj nélküli tökmagot piríts meg zsiradék nélkül egy serpenyőben. 125 gramm vegyes csírát forrásban lévő vízben főzz meg egy kicsit, majd hideg vízzel öblítsd le. A vegyes csíra állhat lencse, mungóbab és csicseriborsó keverékéből.
A galambbegysalátát (150 gramm) rendezd el egy nagyobb, laposabb tálon, az almákat (3 db) vágd fel vékonyabb gerezdekre és tedd rá a salátára. Ezután szórd rá a csírákat, a vegyeset és a mungóbabot (80 gramm). Végül szórd meg a tökmaggal.


fotó: Banga Szilvia

Mungóbab csíra
forrás: www.glogster.com

Az öntet elkészítése
2-3 evőkanál almaecetet ízesíts sóval és borssal. Keverj hozzá 3 evőkanál tökmagolajat és 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolajat. Ezzel az öntettel locsold meg a salátát.
A recept forrása: Olajok és ecetek kislexikona.

Galambbegysaláta
forrás: www.sr.wikipedia.org

Bevásárló lista
vegyes csíra
alma
galambbegysaláta
napraforgóolaj

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése